čtvrtek 24. září 2009

Můj den

Kdyby to někoho zajímalo...
Ráno většinou vstávám v 6:30. K snídani jsou většinou cereálie Lucky Charms nebo wafle s javorovým sirupem, nebo toast s burákovým máslem. V 7:15 nasedáme s Murphym a dalšími obyvateli Squirrel Hill na rohu Forbes a Murray na autobus 64A, který nás odveze na 5th a Shady, odtud jdeme pěšky do školy, což trvá asi 5 minut.
Ve škole nejdřív projdeme dektorem kovu, potom si jdeme sednout na chodbu, kde se potkáváme s našimi kamarády, kteří bydlí jinde. Po zvonku (spíš zavrčení) v 7:40 se odebíráme do svých tříd. Já mám jako první předmět biologii. Tu máme 1 a půl vyučovací hodiny, druhou půlku a celou další hodinu máme matematiku. Takhle to je každý den, takže máme vlastně dva předměty na tři vyučovací hodiny. Po matematice jdeme do naší homeroom třídy (něco jako kmenová třída). Tam s nás pan Huber spočítá a za dalších pět minut máme oběd. Podotýkám, že v tuto chvíli je asi 10 hodin ráno, což se nedá počítat jako čas oběda, proto tomu říkáme brunch (pro neználky, breakfast-snídaně a lunch-oběd dají dohromady brunch-jakoby pozdní snídaně, něco mezi)Na obědě se tvoří vždycky dlouhá fronta, všichni se snaží dostat dopředu. Před frontou stojí ostraha, která dohlíží na to, aby v prostoru výdeje nebylo moc lidí. Představil jsem si naší paní Švestkovou, jak s vysílačkou v ruce a v policejní uniformě stojí před davem a snaží se udržovat pořádek...
Během oběda paní ředitelka něco povídá do mikrofonu. Vžycky má co říct, i když ji ne každý poslouchá. Potom jako sup s vysílačkou v rce krouží kolem stolů a dohlíží na to, aby všichni jedli, kdy mají a když zazvoní, řekne nám do mikrofonu (víceméně doslovně přeloženo): "Vypadněte, jděte do tříd, tady už nemáte co dělat". Opět jsem si předstail paní Kožíškovou, jak dělá něco podobného.
Potom máme několik dalších předmětů. Škola končí ve 3 hodiny. Někdy odcházím dřív kvůli fotbalovým zápasům.
Po škole mám většinou trénink. Ten trvá do 5, takže se domů dostávám kolem 6, když připočítám i dobu čekání na 64A. Potom třeba s Murphym jdeme jen tak ven, projít se po okolí. Vždycky potkáme nějakého známého. A jdeme třeba do Starbucks na Caramel Appel Spice (nejlepší starbucks drink, co jsem kdy měl) nebo do Coldstone na zmrzlinu.
Potom je večeře. Kupodivu nemáme každý den pizzu, hamburgery nebo hotdogy, ale měli jsme třeba krevety, kuře...no dobře taky jsme měli hotdogy.
No a pak už jsme většinou doma.
O víkendech máme někdy zkoušky s kapelou, nebo se jen tak flákáme po okolí. Skoro vždycky je co dělat. Zrovna teď máme 5 dní volna, protože se tu koná summit G-20, tak je celé město zablokováno a nikdo nikam nesmí, doprava je omezená, autobusy skoro nejezdí a vedení města radí zůstat doma, protože se očekává, že tudy půjdou protestní průvody. A v pondělí je židovský svátek Yom Kippur, kdy je zakázáno pracovat, tak máme ve škole volno :-)
To je tak nějak můj shrnutý den. Mimochodem, ahoj Skóťo!

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

To je hezké. Jen víc takových vyprávění. Třeba co je jiného u nás a u vás ve škole? Co tě překvapilo / zaskočilo / pobavilo / pobouřilo?
R.