středa 23. prosince 2009

A na jih

Cesta do Jižní Karolíny nebyla tak strašná, jako jsme čekali. Už jen to, že Mitchovi (Murphyho tátovi) trvalo ujet 1 123 km téměř 36 hodin, tedy den a půl. Když si na Google Earth vyhledáte trasu z Charleston, SC do Pittsburgh, PA, řekne Vám, že to zabere přibližně 11 hodin. Jenže napadlo víc sněhu, než ve Virginii očekávali. Když nám Mitch ukazoval video, které natáčel cestou, mohli jsme přesně vidět, kde končí stát North Carolina a začíná Virginia. No, a fakt, že potom přes noc sněžilo ještě víc nám trošku naháněl bobky. Měli jsme ale štěstí. Cesta nezabrala víc než 12 hodin. První půlka byla dost zajímavá. Murphy s Mitchem se před tím neviděli asi 3 měsíce, takže si jistě měli co říct. Nebyla to ale nijak láskyplná konverzace. Začali se přít o všem možném, co si jen mohli vybavit. Třeba "Stvořil Bůh lid
stvo nebo lidstvo Boha?", a spousta dalších. Cítil jsem se trochu jako na hodině TOK (něco jako filosofie). Byla sranda sledovat, jak se oba snažili prosadit své názory. Občas teda oba zvyšovali hlasy tak, že jsem si už myslel, že po sobě skočí, ale nakonec to nějak dopadlo :)
V druhé půlce cesty, tedy po té, co jsme zastavili na oběd na takovým tom typickým místě, jak vždycky ve filmech staví kamioňáci, pijou kafe a balí servírky, Murphy usnul, takže byl klid. Pustil jsem si do sluchátek Carlose Santanu a sledoval jsem, jak sníh pomalu mizí, a zeleň přibývá. Taky jsem po dlouhé době sledoval západ slunce. Tomuhle říkám správný americký road trip (výlet autem). Na místo jsme tedy dorazili kolem sedmé hodiny večerní. Přivítala nás babička s typickým jižanským přízvukem, který je ze začátku těžko srozumitelný, ale člověk si zvykne. Pak jsme šli jen kousek přes ulici do něčeho, co vypadalo jako dílna, vyzvednout od někoho nafukovací matraci a vánoční stromek. Ten někdo byl Jim, jižanskej týpek, ochlasta, kterej si staví choppera ze starých dílů z Harley Davidson.
Chyběl už jen žvýkací tabák a vlajka konfederace na zdi.
Dneska tu bylo celý den tak kolem 13 stupňů (Celsia naštěstí) a slunečno. My jsme ale celý den tak nějak polehávali a pospávali, protože všichni šli do práce a my byli unavení ze školy a náročného víkendu.
Milý deníčku, ozvu se ti zase příště...:D


Miss Jižní Karolíny odpovídá na otázku "Proč si myslíte, že každý pátý američan nedokáže ukázat USA na mapě?": "Já osobně si myslím, že američané to nedokážou, protože...mmm...někteří lidé v naší zemi nemají mapy a ... Myslím si, že naše vzdělávání...to...jako v jižní Africe nebo v Iráku, všude... Myslím, že že by měli...naše vzdělání tady v USA by mělo pomoci USA...hm...mělo by pomoci jižní Africe a mělo by pomoci Iráku a zemím v Asii, abychom mohli tvořit lepší budoucnost pro naše děti...":D

Žádné komentáře: