pondělí 8. února 2010

Sníh...všude!

Bystřejšímu čtenáři zřejmě po přečtení nadpisu došlo, že tady celkem slušně sněžilo. A když říkám slušně, myslím tím, že za jednu noc z pátku na sobotu napadl dobrý metr sněhu. Meteorologové to dokonce považují za největší sněhovou bouři za posledních sedm let. Nedivím se. Když jsme se probudili do sobotního rána, za okny bylo bílo. Všechno bylo pod sněhem. Čekal bych aspoň že silnice budou jakž takž odklizené, ale to jsem čekal moc. Naše ulice byla prostě zasypaná. A stále je. Všichni už vědí, že silnice je neprůjezdná, protože se tu už několik aut prostě zaseklo a nešlo jim se pohnout tam ani zpátky.
V tuhle chvíli bych normálně měl být ve škole, ale administrace Pittsburských veřejných škol nám dala sněhové prázdniny. Je to už druhý takový den v tomhle školním roce. Tak jsem si říkal, jak by to asi vypadalo, kdyby se dveře našeho gymplu prostě neotevřely, kvůli nadměrnému množství sněhu... To by se prostě nestalo. Maximálně by se k nám lidi z Vejprt, Kovářské a Kryštofek nedostali, ale škola prostě jede dál.
Byla to docela legrace pozorovat, jak lidi blázní. Chodníky jsou všechny zasněžené, takže všichni chodí po silnici. A nejen chodí. Viděl jsem lidi na kole, na běžkách, dokonce někdo vytáhl i sněžnice. Obchody byly přeplněné, jak si lidé sháněli zásoby na kalamitu, protože z úterý na středu má zase sněžit. A já ve středu letím do Los Angeles za svojí tetou a bratránky, které jsem, pokud počítám správně, neviděl už tak dobré čtyři roky. Tak snad bude letiště fungovat.
Kostel na Centre street
Takhle vypadala jedna z postranních ulic, ten sníh je prostě projetý auty, pluhy mají jinou práci. Takže veškerý sníh se buď udupe a zmrzne a nebo se shrne na auta, ze kterých to jejich majitelé shážou zase na silnici, čímž vznikne takový koloběh sněhu.
Do školy pojedu zítra na sáňkách
Berla Mrazilka si dala pořádnou práci
Tohle prostě vypadá jako z pohádky :)
Naše Veverčí Hůrka vypadá jako nějaké horské městečko ve francouzských alpách
Tohle je náš dům s pořádnou čepicí


Pořádná vrstva sněhu...takhle to vypadá na planetě Hoth (která by se měla přejmenovat na Coldth - Star Wars/angličtinářskej vtípek...)

(Aktualizace v pondělí 8. února 13:08 Východního času) Zrušili nám školu i zítra !!! Takže do školy pojedu na sáňkách až někdy jindy!

3 komentáře:

J-Lo řekl(a)...

Ta poslední fotka je moc pěkná;)

Anonymní řekl(a)...

Tak hlavně, aby nesněžilo i v Kalifornii. A třeba nezameškáš tolik školy, když budou prázdniny i na konci týdne....
Jo...a nezkoulujte se moc!

Anonymní řekl(a)...

Tak vas dum bych pod tou vrstvou snehu vubec nepoznala! snad se aspon trochu ohrejes u tety.have fun!;)