pondělí 24. května 2010

Rudé moře

Je dost možné, že se Česko poprvé od Přemysla Otakara II. dotkne moře. Tohle moře však bude jen teoretické. Zato ale bude červené jak trenýrky. Podle všech možných průzkumů se dočítám, že levice bude mít v následujícím volebním období navrch. Pravici se moc šancí na vítězství nedává. Já ale doufám, že to s pravicí bude stejně jako s naší hokejovou reprezentací. Sice trošku klopýtá, ale nakonec se i přes ošklivé giganty prodere k vítězství. Na rozdíl od našeho týmu to ale pravice skutečně nezvládne bez absolutní podpory fanoušků. Proto doufám, že všichni, komu záleží na osudu naší země a nás, nastupující generace, jděte k volbám. Já bych se strašně rád podílel, ale k tomu bych se býval musel do 18. 4. přihlásit na ambasádě a to už jsem nestihl. Nechci se vracet do země, kde vládnou komunisti. Neříkám, že se nevrátím, to by ani nešlo, ale bude mi z toho smutno.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

hlavu vzhuru, protoze to je ve skutecnosti trochu slozitejsi. pruzkumy rikaji, ze oranzovy komunisti by volby vyhrali, ale ODS s dalsima ji naklonenyma stranama by mela vetsinu. to uz se stalo i v jinych zemich, myslim ze i na Slovensku - jedna strana vyhrala volby, ale jiny strany se daly dohromady a vladly. doufam v to, protoze ve vitezstvi ODS ve smyslu nejvic hlasu ve volbach uz neverim

Anonymní řekl(a)...

Komunismus je mrtvá záležitost. Socialismus bohužel ne :-/
Jinak souhlas tim že je to složitější a ještě to bude hóóódně zajímavý. existuje možnost středo-pravé koalice...jenže z Ústavy vyplývá pravomoc předsedy vlády předsedovi nejsilnější strany ve volbách (bezpochyby Jiří Pablbek). Úplně stejně to dopadlo u minulých voleb (tam to akorát byla ODS)

Kuba řekl(a)...

S tou ústavou si nejsem až tak jistej. Prezident to obvykle dává na starost předsedovi vítězné strany, není to však pravidlem. Má pravomoc dát to kterémukoliv předsedovi ze stran, které se probojovaly do parlamentu. Takže pokud Paroubek vyhraje, není ještě jisté, že to bude všechno na něm.

Anonymní řekl(a)...

Naše ústava má hodně velkou interpretační možnost a zrovna tohle bych z ní nevyvodil a nemyslím si, že by to tak bylo myšlený (jako závazný pravidlo). Navíc: Klaus nedávno v jednom rozhovoru řekl, že se bude chovat "standardně". A potom to ješté dovysvětlil, že standardně pro něj znamená, že pověří sestavením vlády toho, kdo mu přinese podpisy 101 nekomunistických poslanců, kteří tu vládu podpoří.

Anonymní řekl(a)...

Kubiku neboj prekvapime stejne jako hokejisti!

Anonymní řekl(a)...

A je to v kapse:) Pokud se něco šeredně nezvrtne